P1090651.JPG

Over ons

sfeer1.jpg

Over ons

DSC01092.JPG

Over ons

HY17350st-0275 2.jpg

Over ons

IMG_1519.JPG

Over ons

100_2435.JPG

Over ons

Ontwikkeling modulair hybride schepenlift


Scheepswerf J. Talsma Franeker B.V ontwikkelt een innovatieve drijvende constructie welke uitgerust kan worden als schepenlift, hefplateau of droogdok. Deze ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in de vorm van subsidie.

Met deze nieuwe schepenlift (/hefplateau/droogdok) wordt het mogelijk om schepen in- en uit het water te tillen in gebieden waarin dit door diepte en beperkingen van logistieke aard tot nog toe moeilijk realiseerbaar is.

Het te ontwikkelen product is modulair opgebouwd en uitgerust met een nieuw ontwikkeld hijssysteem, waardoor de problemen op locaties met een dieptebeperking ondervangen worden.

Om dit systeem te beproeven wordt een testopstelling gebouwd waarmee Talsma wil aantonen dat het systeem technisch en economisch haalbaar is.

Het doel is dat Talsma een eigen productlijn ontwikkelt van schepenliften voor ondiepe en moeilijk bereikbare plaatsen wat zal leiden tot extra omzet en werkgelegenheid voor het noorden van Nederland.